Szörfözni csak egyféleképpen tudsz: ha semmi nem vonja el a figyelmed a szörfözéstől! Mivel tudod ezt jól gyakorolni? Jógával! Nem véletlen, hogy a szörfösök életében a jóga a második szerelem!

A jóga fejleszti:

– a mobilitást. A szörfözéshez – felugrás a deszkára, a fordulások – jó, ha nagy a mozgásszabadságod. Segít hatékonyabban egyensúlyozni és mozogni a deszkán. A jógával az erővel megtámogatott nyújtásokat gyakorlod, pont amire szükséged van.

Erőt a lábakban és a mélyebb izmokban. Ez már nem csak a felugráshoz és a fordulásokhoz kell, hiszen végig mélyen állsz, tolsz a lábakkal valamelyik irányba. Az állópózok jól fejlesztik azokat az izmokat, amik ehhez kellenek. A hosszú kitartások az állóképességet fejlesztik.

– Egyensúly. Az egyensúlyhoz jó testtudat, testérzet figyelés, rugalmas talp és bokák, nyugodt légzés és fókuszált elme szükséges. Ehhez pedig a jóga 🙂

– Koncentrációs készség. A jóga segíti az elmét kitörni a kényszeres gondolkodás csapdájából. Ez jól jön a szörfözéshez, ahol éberség és nyitott tudatállapot kell, hogy alkalmazkodni tudj a folyton változó hullámokhoz, és megérezd azt az energiát, amire felkapaszkodsz.

– Rugalmasság: a szörfözéshez hirtelen irányváltások és gyors mozdulatok tartoznak. Ezt leginkább a flow jellegű órák fejlesztik harmonikusan, melyek aktívan kihasználják a mozgásláncok tárolt rugalmas energiáját.

hu_HUHungarian
Hossergor, Franciaország - szörf és Jógatábor -2024. június 8 – 15.

last minute

Utolsó 1 hely elérhető